Ajankohtaista


Haastattelukutsu kirjaa varten

Millaista on olla erityisen sisaruksen aikuinen sisko tai veli?
Haluaisitko antaa haastattelun kirjaa varten?

Mistä on kyse?

Tekeillä on kirja erityisestä sisaruudesta aikuisvuosina. Kirjaa varten etsitään haastateltavia, jotka haluaisivat kertoa kokemuksistaan.

Keitä haastatellaan?

Haastattelukutsu on tarkoitettu niille aikuisille, joiden sisko tai veli on ollut lapsuudestaan saakka vakavasti sairas tai vammainen.

Haastattelujen toteutus?

Haastattelujen ajankohta on syyskuussa 2017. Haastatteleminen tapahtuu puhelimitse tai henkilökohtaisella tapaamisella. Tapaaminen on mahdollista lähinnä pääkaupunkiseudulla. Haastattelijana on kirjan kirjoittaja.

Miksi tämä kirja?

Kirja on tarkoitettu tiedonvälittäjäksi erityisperheiden perheenjäsenille, heidän läheisilleen ja sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville. Erityisperheissä varttuneille siskoille ja veljille kirja tarjoaa myös vertaistukea. Kirjassa kerrotaan mm. siitä, kuinka erityinen sisaruus vaikuttaa seurustelu- tai parisuhteeseen, lasten hankkimiseen, hoivavastuuseen kantamiseen ja sisarusten ja vanhempien väleihin aikuisena.

Autatko?

Jos kuulut etsittyjen haastateltavien joukkoon ja pidät kirjaa tarpeellisena, tule mukaan. Ilman haastateltavia tätä kirjaa ei voi kirjoittaa valmiiksi. Kirjassa ei kerrota haastateltujen nimiä eikä heitä ja heidän läheisiään voi tunnistaa kirjan tekstistä.

Miten voi päästä mukaan? Lisätietoja?

Haastateltavaksi voi päästä lähettämällä sähköpostiviestin kirjan kirjoittajalle viimeistään 28.8.2017 (arja.h.makinen@luukku.com). Viestissä tulee kertoa oma ikä, erityisen sisaruksen ikä ja oma asuinpaikkakunta.

Terveisin

Arja Mäkinen, kirjan kirjoittaja (YTT)

Tulevia tapahtumia

Erityinen sisaruus -ryhmät Helsingissä ja Kuopiossa syksyllä 2017

Lue lisää

Ilmoittaudu ryhmään: milla.bergman@rinnekoti.fi


Ilmoittaudu ryhmään: milla.bergman@rinnekoti.fi


Oulun sisarusten ilta

26.9.2017 klo 17-19

21.11.2017 klo 17 -19

Sisarusten illat on tarkoitettu ensisijaisesti 9-15 –vuotiaille kehitysvammaisten lasten ja nuorten sisaruksille. Iltaa vietetään hauskanpidon, herkuttelun ja tutustumisen merkeissä.

Paikka: Kahavila Pöönä, Albertinkatu 14, Oulu

Järjestää: Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry

Lisätietoja mettovaara.paivi@gmail.com


Koulutus ammattilaisille ja opiskelijoille Oulussa 2.10.2017

Ilmoittaudu Oulun koulutukseen tästä: