Kirjoittanut: Milla Bergman 5.4.2016

Sisarusten päivää vietetään sunnuntaina 10.4.2016

Suomessa päivä on vähemmän tunnettu merkkipäivä, mutta sillä on paikkansa kalenterissamme.

Sisarusten päivä on tapa kunnioittaa sisarusten erityistä sidettä. Päivän tarkoituksena on muistaa siskoja ja veljiä. Sisarusten päivä seuraa äitienpäivän, isänpäivän ja isovanhempienpäivän henkeä.

Päivää voi juhlistaa kukin tavallaan, esimerkiksi lähettämällä sisaruksilleen kortin, viestin, kutsumalla päivälliselle tai vaikka lähtemällä puistoon kävelemään.

Sisarusten päivän on lanseerannut Claudia Evart menetettyään molemmat sisaruksensa

Alun perin päivän on lanseerannut yhdysvaltalainen Claudia Evart menetettyään molemmat sisaruksensa onnettomuuksissa varhaisessa iässä. Claudia haluaa muistuttaa sisarusten merkityksestä; niin elävien sisarusten merkityksestä kuin niidenkin, jotka eivät enää ole keskuudessamme.

Caludia kehottaa meitä pitämään yhteyttä sisaruksiimme ja rakastamaan heitä nyt, kun he ovat täällä kanssamme. Hän muistuttaa, että sisaruksemme ovat meille erityinen lahja. Itse hän ei koskaan ehtinyt hyvästellä sisaruksiaan.

Kuten monilla muilla, minulla on poismenneiden siskoni ja veljeni kuvat esillä. Ilman kuviakin he ovat ikuisesti päivittäin ajatuksissani ja sydämessäni. Menetin molemmat traagisesti onnettomuuksissa. Se sai minut ymmärtämään miten ikuinen ja tärkeä side meillä on sisaruksiimme.

Caludia Evart, vapaa suomennus


Erityinen sisaruus –projektin lahja Suomen sisaruksille 10.4.

Sisaruus on yleensä pisin suhde ihmisen elämässä, se kestää kehdosta hautaan. Sisarusten sidos voi olla vielä erityisempi, jos sisaruksella on elinikäinen sairaus tai vamma.

Sisarusten päivän kunniaksi Erityinen sisaruus -projekti julkaisee kaksi laulua: Joskus vaan kengät puristaa ja Kun keijumaailma murtuu. Laulut pohjautuvat erityislasten sisarusten kokemuksiin ja sanoitukset on tehty heidän haastattelujensa pohjalta.

Sisarusten kokemuksista kertovat kappaleet julkaistaan kansainvälisenä sisarusten päivänä 10.4.2016 Erityinen sisaruus -projektin verkkosivuilla.

Lue lisää Sisarusten päivästä

http://www.siblingsdayfoundation.org/fact-sheet

https://www.daysoftheyear.com/days/sibling-day/


Jaa sivu:


Ladataan keskustelua