Kirjoittanut: Milla Bergman 25.4.2016

Lasten ja nuorten tekemiä videoita erityisestä sisaruudesta

Erityinen sisaruus –sivustoilta löytyy kolme nuorten tekemää elokuvaa sisaruudesta. Elokuvien tekeminen on keino tuoda nuorten ääni esille siitä, miten he kokevat elämänsä erityislapsen sisaruksena.

Elokuvaprojektiin lähdettiin avoimesti, ilman aikuisten liikaa puuttumista peliin, jotta nuoret itse tuottaisivat käsiteltävät teemat. Nuoret ovat suunnitelleet, käsikirjoittaneet, näytelleet, lavastaneet, kuvanneet, editoineet, ohjanneet jne. elokuvat.

Teemat saattavat poiketa siitä, mitä aikuiset asiasta ajattelevat. Ja todettava on, että nuorilla on tosi makeita ideoita, jos heidän vaan antaa ne avoimesti tuoda esiin!

Kaikkia kolmea elokuvaa yhdistää se, että erityislapsi on tärkeä sisaruksille. Kaikissa elokuvissa erityislapsia halutaan auttaa ja se tehdään yhdessä.

Mutta annetaan leffojen itse puhua puolestaan! Antoisia elokuvahetkiä :)

Milla


Kolme sisarusta ja iso paha isä

2016

Sisarusten tekemä elokuva kertoo Akusta, jolla on ADD ja tämän sisaruksista. Akua kiusataan koulussa ja kotonakaan eivät asiat ole hyvin. Sisarukset päättävät tehdä asialle jotakin ja siitä alkaa seikkailu!

Vamman voima

2016

Sisarusten tekemä elokuva kertoo raikkaan scifimäisellä tavalla siitä, miten sisarusten voima on voimakkaampi kuin vamman voima. Veljekset seikkailevat elokuvassa pelastaakseen sisarensa vamman voimalta.

Sota vanhempia vastaan

2016

Lasten tekemässä videossa teemoina ovat mm. sisarusten kaverisuhteet, sisarusriita ja vanhempien vastustaminen yhdessä. Ennen kaikkea videosta nousee esille, miten sisarukset kavereineen keksivät ratkaisun siihen, miten vammainenkin lapsi pääsee osallistumaan leikkiin.


Jaa sivu


Ladataan keskustelua