Sisarusten päivä 2018

10.4. vietetään kansainvälistä sisarusten päivää. Päivä on hyvä syy juhlistaa sisaruutta, tuota tärkeää ja ainutlaatuista ihmissuhdetta, joka on usein yksi elämämme pisimmistä. Olemme koonneet tälle sivulle vinkkejä päivän viettoon ja lisäämme mielellämme tietoa päivään liittyvistä tapahtumista.

Erityinen sisaruus -projekti haluaa päivän myötä muistuttaa myös erityistä tukea tarvitsevien lasten, nuorten ja aikuisten sisarusten tuen tarpeesta ja haastaa kaikki aikuiset muistamaan erityisten sisarukset - hekin tarvitsevat huomiota!

Ideoita sisarusten päivän viettoon

1) Järjestä tapahtuma!

Sisarusten yhteinen illanvietto, sisarukset kylään asumispalveluyksikköön tai sairaalan osastolle, erityislasten ja nuorten sisaruksille suunnattu vertaisilta tai ihan mitä vain ikinä keksitkin. Kokoamme näille sivuille päivään liittyviä tapahtumia. Ilmoita omasi: sanna.kalmari@rinnekoti.fi

2) Jaa kuvasi erityisestä sisaruudesta!

Mitä erityinen sisaruus tarkoittaa sinulle henkilökohtaisesti, työssäsi tai perheessäsi? Jaa kuva Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä tunnisteella #erityinensisaruus Nostamme mielellämme kuvia esiin myös Erityinen sisaruus -projektin somekanavissa.

3) Muista sisaruksia kortilla!

Lähetä kortti omalle sisaruksellesi tai innosta työntekijänä asiakkaitasi muistamaan sisaruksia. Hyödynnä alla olevia valmiita korttipohjia tai tee omasi.

4) Kysy kuulumisia!

Aina ei tarvita suuria tekoja, sekin riittä, että huomioit.


Korttipohjia

Tapahtumia

10.4.2018 Erityinen sisaruus -projekti esillä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, lastenneurologian yksikössä ja lastentautien poliklinikalla klo 9.00-13.00. Mukana on taustajärjestöjen edustajia juttelemassa, kertomassa ja antamassa vinkkejä miten erityistä tukea tarvitsevien lasten sisaruksia voisi huomioida.

13.-15.4.2018 Rinnekoti-Säätiön Norio-keskuksen sisarusten vertaistapaaminen yli 12-vuotiaille lapsille, joilla on harvinaista sairautta sairastava sisarus. Tapaaminen pidetään Kauniaisissa, Työväen Akatemiassa. Huom! Ilmoittautuminen päättynyt, mutta vielä mahtuu mukaan! Lue lisää Norio-keskuksen sivuilta.